Sosyal Paylaşım Hizmetleri

Her geçen gün daha fazla web sitesi Facebook, Google+ ve Twitter butonlarını kullanmaya başlıyor.

Ancak bu butonlar tıklanmasa bile kullanıcıların bilgilerini sosyal ağlara yollamaktadır. Bu sayede sosyal ağlar hangi kullanıcının hangi sayfaları ziyaret ettiğini tespit edip, kullanıcının sörf profilini ortaya çıkarabilmektedirler. Hem kullanıcılar hem de web sayfası işleticileri tarafından pek de tercih edilmeyen bu yöntemi engellemenin bir yolu var.

Yöntem aslında çok basit.

Sosyal ağ paylaşım butonları öncelikle gri olarak sayfada gösterilir ve ancak kullanıcı bu butona tıklarsa gerçek paylaşım butonu ortaya çıkar ve kullanıcı bilgileri ancak bundan sonra sosyal ağlara iletilir.

Bu butonlara ikinci kez basıldığında ise beğeni ya da tweet gönderilir. Tüm butonlar sürekli olarak aktive edilebilir. İlk tıklama ile kullanıcı linkleri aktive eder ve ikinci tıklamada bilgiler sosyal ağlara yollanır. Bu gönderim sadece izin verilen sayfa ve seçilen sosyal ağ uygulaması için geçerlidir.

Kullanıcı web sayfasını yeniden ziyaret ettiğinde, butonlar yeniden deaktive edilir. Böylece sosyal ağlar kullanıcının sörf profilini takip edemez.

Kullanıclar için kişisel bilgilerin saklanması önemli değilse ve butonların sürekli olarak aktif halde olmasını istiyorlarsa ayarlar menüsünde ilgili düzenlemeler yapılabilir. Düzenleme çerezler aracılığıyla ve tüm bir alan ad için geçerli olur.